Blinde cilinders

Een blindcilinder wordt ook wel blinde cilinder of dummy cilinder genoemd. Deze zijn ideaal om te plaatsen wanneer de deur niet meer op slot hoeft en u de huidige deur toch netjes wilt afwerken (zonder dat er een gat te zien is). Blinde cilinders hebben geen sleutelingangen.

Er zijn blinde cilinders te koop als:

blinde halve cilinder -  blinde dubbele cilinder

Blinde halve cilinders

Dit is een halve cilinder zonder slot (zit dus massief dicht). De maat van een blinde halve cilinder is standaard 10/30mm maar kan ook geleverd worden in langere maat zoals 10/40mm. 

Blinde dubbele cilinders

Dit is een dubbele cilinder met massief huis voor een optimale afdichting. De blinde dubbele cilinder heeft een standaard maat van 30/30 mm (voor deuren van 4 cm). 


Blinde cilinders vallen onder de speciaal cilinders omdat ze anders zijn dan normale cilindersloten. Onder speciaal cilinders vallen ook halve knopcilinders. Dit zijn knopcilinders in de uitvoering 10/30mm of langer. Aan 1 kant van de cilinder zit een knop en aan de andere kant niks. Handig voor bijvoorbeeld aan de binnenkant van een tuinpoort of als bijzetslot.

Standaard cilindersloten hebben wel een sleutelgat en zijn verkrijgbaar als halve cilinder, dubbele cilinder of knopcilinder. Onder cilindersloten zijn er diverse kwaliteiten. Wilt u de verschillen zien, neem dan een kijkje op haverkampshop.nl. Op deze website vindt u een groot aanbod cilindersloten. Daarnaast zijn hier ook blinde cilinders te koop.