Waarom zou je een giet vloer moeten overwegen?

Circulaire bouw

Er kan worden vastgesteld dat er hier in Nederland sprake is van een groot aanbod met verschillende vloeren die gerealiseerd kunnen worden in je woning. Eén van deze type vloeren is de zogenaamde giet vloer. Voor dit type vloer geldt dat ze zoals de naam je al aangeeft wordt gegoten. Dit heeft als gevolg dat ze vrij eenvoudig kan worden gerealiseerd. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat ze geen vervelende naden of groeven vertoont. Voor heel wat mensen geldt dat ze vooral omwille van deze reden de aanschaf van een gietvloer overwegen. Geldt dat ook voor jou? Dan is aandacht besteden aan de onderstaande informatie zonder twijfel de moeite meer dan waard. We hebben immers de belangrijkste redenen om een dergelijke vloer te kopen voor je verzameld. 

giet vloer

De giet vloer heeft een naadloos oppervlak 

Misschien wel het belangrijkste voordeel waar je op kan rekenen bij het kopen van een giet vloer heeft betrekking tot de aanwezigheid van een naadloos oppervlak. Dit naadloze oppervlak zorgt ervoor dat je instant kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Denk hierbij aan: 

  1. Je zal je geen pijn doen wanneer je over de vloer loopt; 
  2. De vloer kan ontzettend eenvoudig worden schoongemaakt;
  3. Je geniet altijd van een op en top hygiënische vloer; 

In de praktijk is het zo dat ontzettend veel mensen het schoonmaken van de vloeren in hun woning sterk hekelen. Dat is het gevolg van het feit dat er doorgaans zeer veel tijd en moeite in komt te zitten. Dat is verleden tijd wanneer je kiest voor de realisatie van een giet vloer. Het naadloze karakter van deze vloer zorgt er immers in de praktijk voor dat ze schoonmaken echt kinderspel is.

Vaak kwantumkorting mogelijk bij realisatie in verschillende ruimtes 

De giet vloer is een uitstekende vloer die kan worden gerealiseerd in menig aantal verschillende ruimtes of kamers in je woning. Wanneer je van plan bent om ze in verschillende ruimtes te laten realiseren is het de moeite waard om dit in één keer te laten doen. Hoe groter het totale oppervlak wordt des te lager doorgaans de prijs per vierkante meter komt te liggen. Deze kwantumkorting is voor veel mensen zeer mooi meegenomen en maakt hun giet vloer financieel nog interessanter. 

Gietvloeren voor woning & bedrijf | G-vloeren

Perfect te realiseren in een stijl naar keuze

Als je van plan bent om een giet vloer te realiseren dien je er rekening mee te houden dat dit tegenwoordig mogelijk is in heel wat verschillende stijlen en kleuren. Nog steeds bestaat het misverstand dat gietvloeren alleen maar kunnen worden uitgevoerd in de traditionele, grauwe, grijze kleur. Dat is zeker geen correcte aanname. Tegenwoordig heb je dan ook als opdrachtgever de mogelijkheid om een keuze te maken tussen zowat alle verschillende RAL-kleuren die er bestaan. Heb jij dus met andere woorden gekozen voor een zeer specifieke stijl of uitstraling in je interieur en wil je er graag zeker van kunnen zijn dat ook jouw vloer in lijn ligt met deze stijl? Dan is het zonder meer een aanrader om even goed na te denken over de kleur waar je giet vloer over moet beschikken.